domingo, 23 de enero de 2011

El Dkv Borges con los discapacitados



El Borges inicia l’activitat a Aspid Lleida, associació amb persones amb discapacitat física

L’entitat lleidatana i el Club Tennis Taula Borges signen un acord per a iniciar els usuaris en la pràctica d’aquest esport

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) i el Club Tennis Taula Borges han signat aquest matí un conveni de col•laboració destinat a que les persones amb discapacitat física de l’organització i els usuaris del Centre d’Atenció Diürna Candi Villafañe puguin iniciar-se i practicar de manera sistemàtica aquest esport. La signatura ha anat a càrrec del president d’ASPID, Josep Giralt, i del president del CTT Borges, Enric Vall. Giralt ha explicat que si aquesta experiència tira endavant, ASPID crearà una secció de tennis taula que més endavant podria fins i tot esdevenir competitiva.

En el marc d’aquest conveni, el CTT Borges, amb la col•laboració de la Federació Catalana de Tennis Taula i el Consell Català de l’Esport, oferirà a ASPID un monitor de tennis taula titulat per la Federació Catalana de Tennis Taula i coordinat pel CTT Borges, per facilitar que persones amb diferents tipus de discapacitat física puguin iniciar-se en la pràctica d’aquest esport. Les sessions d’iniciació es duran a terme els divendres a la tarda a les instal•lacions d’ASPID i a la seu del Centre d’Atenció Diürna Candi Villafañe i començaran avui mateix amb la participació de 8 usuaris.



Aprofitant la signatura del conveni entre les dues entitats i com a acte inaugural d’aquesta col•laboració, tres jugadors professionals del CTT Borges han jugat un partit d’exhibició de tennis taula a la seu d’ASPID i, alhora, s’ha efectuat una primera sessió inaugural de la iniciació en la pràctica del tennis taula amb diferents persones amb discapacitat física.

El Centre d’Atenció Diürna Candi Villafañe és un centre que atén persones amb discapacitat física en règim diürn, amb l’objectiu de millorar les seves capacitats individuals, afavorir la integració social i, en definitiva, millorar la seva qualitat de vida. Dintre del seu programa d’activitats s’inclou el foment de l’esport adaptat, com un mitjà molt important d’integració social. Durant l’any es porten a terme diferents tipus d’esports, com esquí, hípica, petanca, senderisme o bàdminton. Aquest any, dins del marc de la col•laboració amb el Club Tennis Taula Borges s’iniciarà la pràctica del tennis taula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario